Slimme
thuisbatterij

Behaal een optimaal rendement met de lithium-ion batterijen van Zonstart.

Vraag vandaag nog een thuisbatterij aan

Aanvraag verzonden
Bedankt voor uw aanvraag! Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later nog een keer.
Slimme thuisbatterij van Zonstart
Kies bewust

Thuisbatterijen van Zonstart

Een thuisbatterij, ook wel bekend als een thuisaccu, is een apparaat dat elektriciteit kan opslaan voor toekomstig gebruik.

De toepassing van Thuisbatterijen

Een thuisbatterij biedt u een slimme oplossing voor het optimaliseren van uw energieverbruik. Overdag laadt de batterij zichzelf op met de stroom die door uw zonnepanelen wordt opgewekt en in de avond kunt u deze opgeslagen energie benutten waardoor u minder afhankelijk bent van uw energieleverancier.

Zonder thuisbatterij gebruikt u gemiddeld 30% van de opgewekte stroom zelf, terwijl dit met een thuisbatterij kan stijgen naar gemiddeld 70%. Dit betekent dat u niet alleen efficiënter gebruikmaakt van uw opgewekte energie, maar ook minder afhankelijk bent van energieleveranciers. Met een thuisbatterij heeft u de controle over uw eigen energiehuishouding en verhoogt u uw zelfvoorzienendheid.

Familie tijdens zonsondergang

Onafhankelijkheid

Met een thuisbatterij kunt u efficiënter omgaan met uw eigen opgewekte zonne-energie en de aankoop van externe elektriciteit verminderen, wat resulteert in minder gevoeligheid voor schommelende energieprijzen en een grotere zelfvoorziening met duurzame energie. Thuisbatterijen bieden de mogelijkheid om elektriciteit op te slaan en te gebruiken op de meest gunstige momenten, ongeacht de weersomstandigheden, waardoor u uw energievoorziening kunt optimaliseren, minder afhankelijk wordt van externe energieleveranciers, kosten bespaart en meer controle over uw elektriciteitsverbruik heeft.

Duurzaamheid

Een thuisbatterij is niet alleen interessant vanwege de mogelijkheid om zelfvoorzienend te zijn en kosten te besparen, maar het draagt ook bij aan een groenere leefstijl. Door overtollige zonne-energie op te slaan en te gebruiken vermindert u uw ecologische voetafdruk en helpt u de belasting van het elektriciteitsnet te verminderen. Bovendien bevordert het de overgang naar duurzame energiebronnen, wat essentieel is voor het verminderen van de klimaatverandering en het behouden van een schonere planeet voor toekomstige generaties. Een thuisbatterij is dus niet alleen een slimme financiële investering, maar ook een milieuvriendelijke keuze die bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Duurzaamheid
Zonnepanelen

Flexibiliteit

Een thuisbatterij is uiterst veelzijdig omdat het zowel zonne-energie kan opslaan als goedkope netstroom voor later gebruik. Dit is met name relevant in het kader van dynamische energiecontracten. Wanneer er een overvloed aan duurzame energie is, zoals zon- en windenergie, en het energienet overbelast is, kan de elektriciteitsprijs negatief worden. Gebruikers krijgen dan een vergoeding voor het afnemen van stroom, als een soort ’tegemoetkoming’, voor het verlichten van de druk op het net. Die voordelige stroom kan echter ook worden opgeslagen in de thuisbatterij en later worden teruggeleverd aan het net wanneer de stroomvraag en prijs hoger zijn. Dit resulteert in financiële voordelen en verkort de terugverdientijd van de thuisbatterij.

Waarom klanten voor ons kiezen

Bij Zonstart bent u ervan verzekerd dat u een bewuste en weloverwogen keuze kunt maken in de zonnepanelen wereld. Wij geven u een helder beeld over de investering, opbrengst en terugverdientijd van uw zonnestroomsysteem. Ook kunt u voor fiscaal advies, financieringsmogelijkheden en subsidies bij ons terecht. Wij zetten u graag in het zonnetje, zo bieden wij u net dat beetje meer en gaan we samen voor de toekomst.

Zonstart gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren
Lees onze cookieverklaring voor meer informatie.