Van idee tot realisatie

Ontdek onze werkwijze

De overstap naar zonnepanelen is een grote stap. Om u goed voor te bereiden nemen wij u graag mee in onze werkwijze. We combineren betaalbare prijzen met betrouwbare kwaliteit, praktisch advies, zorgvuldige installatie en consistente service om u het beste rendement te bieden. Op deze pagina leiden we u door alle stappen van ons proces, van de eerste aanvraag tot installatie en nazorg.

1. Advies

Wij krijgen uw aanvraag binnen en zullen vervolgens binnen 48 uur telefonisch contact met u opnemen. In dit telefoongesprek worden uw wensen besproken en kunt u kiezen voor een adviesgesprek op afstand of op locatie. Ons advies is gericht op het bereiken van het best mogelijke resultaat waarbij we streven naar de optimale oplossing voor uw specifieke situatie.

Adviesgesprek op afstand

Indien u een adviesgesprek op afstand wenst, zal één van onze adviseurs telefonisch contact met u opnemen. Tijdens dit gesprek zullen uw wensen besproken worden en zal de adviseur u enkele vragen stellen met betrekking tot uw meterkast en jaarverbruik. Met behulp van onze software kan de adviseur de luchtfoto’s van uw woning bekijken. Op basis van dit gesprek en de luchtfoto’s zal de adviseur een op maat gemaakte offerte opstellen waarin het legplan duidelijk wordt weergegeven. Ook nadat u uw persoonlijke offerte heeft ontvangen blijft uw toegewezen adviseur beschikbaar om u de best mogelijke service te bieden voor verdere vragen of opmerkingen.

Adviesgesprek op locatie

Indien u de voorkeur geeft aan een adviesgesprek op locatie, staat één van onze adviseurs klaar om een afspraak met u te maken voor een bezoek bij u thuis. Tijdens dit persoonlijke gesprek zullen uw wensen uitvoerig besproken worden. De adviseur zal ter plaatse niet alleen uw meterkast en jaarverbruik evalueren, maar ook uw dak en legplan beoordelen op eventuele obstakels die de efficiëntie van uw zonnestroomsysteem kunnen beïnvloeden. Op basis van deze ontmoeting zal de adviseur ter plekke een op maat gemaakte offerte voor u kunnen opstellen waarin het legplan duidelijk wordt weergegeven. Ook nadat u uw persoonlijke offerte heeft ontvangen blijft uw toegewezen adviseur beschikbaar om u de best mogelijke service te bieden en eventuele verdere vragen of opmerkingen te beantwoorden.

2. Schouw op locatie

Tijdens de schouw op locatie worden verschillende onderdelen beoordeeld om te waarborgen dat de installatie soepel en efficiënt verloopt. Hieronder lichten we graag de belangrijkste stappen voor u toe.

Legplan

Het dak wordt gecontroleerd om te bepalen of het legplan van de zonnepanelen past zoals vermeld in de offerte.

Dakoriëntatie en schaduwanalyse

De oriëntatie van het dak ten opzichte van de zon wordt geëvalueerd om te bepalen of het geschikt is voor zonnepanelen. Ook wordt gekeken naar mogelijke schaduwobstakels, zoals bomen, schoorstenen of aangrenzende gebouwen, die de zonnestraling kunnen beïnvloeden.

Elektrische evaluatie

Het bestaande elektrische systeem van de woning wordt gecontroleerd om te zorgen dat het geschikt is voor de zonnepaneleninstallatie. Dit omvat het controleren van de elektrische aansluitingen, de meterkast en de beschikbare capaciteit.

Locatie van de omvormer

De optimale locatie voor de omvormer, die gelijkstroom omzet in wisselstroom, wordt bepaald en gepland.

Veiligheid

De toegankelijkheid van de woning wordt gecontroleerd om te verifiëren of er voldoende ruimte beschikbaar is voor onze installateurs om een steiger op te bouwen en andere veiligheidsmaatregelen te treffen.

3. Werkvoorbereiding

Tijdens de werkvoorbereiding wordt het rapport van de schouw op locatie zorgvuldig geanalyseerd door onze specialisten. De werkvoorbereider voert een grondige controle uit om ervoor te zorgen dat de installatie van uw zonnestroomsysteem vlekkeloos verloopt. Zodra alles is gecontroleerd en goedgekeurd, plannen we samen met u uw installatie in. We nemen telefonisch contact met u op om een geschikte installatiedatum af te spreken.

4. Installatie

Na de schouw op locatie en werkvoorbereiding is het tijd voor de daadwerkelijke installatie van uw zonnepanelen. Ons team van ervaren installateurs staat paraat om de panelen op uw dak te plaatsen en het zonnestroomsysteem te installeren. Tijdens deze fase wordt er nauwlettend gelet op veiligheid en kwaliteit. We streven ernaar de installatie zo efficiënt mogelijk uit te voeren zodat u snel kunt profiteren van uw duurzame energieproductie.

5. Systeem aanmelden

Na een succesvolle installatie van uw zonnepanelen is het tijd om uw systeem aan te melden. Onze experts begeleiden u bij dit proces en zorgen ervoor dat alle benodigde administratieve stappen worden genomen. Dit omvat onder andere het registreren van uw zonnepanelen bij de netbeheerder en hulp bij het aanvragen van de nodige subsidies. Wij nemen de zorg voor deze formaliteiten uit handen, zodat u zonder zorgen van uw groene energie kunt genieten.

6. Financiële afhandeling

De financiële afhandeling is een belangrijk onderdeel van ons proces. We zorgen ervoor dat alle financiële aspecten helder en transparant zijn. Dit omvat de afrekening van de installatiekosten, hulp bij eventuele subsidies en informatie over uw energierekening na de installatie van uw zonnepanelen. We streven ernaar om uw investering in zonne-energie zo rendabel mogelijk te maken en daarom bieden we duidelijkheid en ondersteuning bij alle financiële zaken.

7. Nazorg

Bij Zonstart houdt onze betrokkenheid niet op na de installatie en financiële afhandeling. Nazorg is voor ons van groot belang. We bieden u de geruststelling dat we altijd beschikbaar zijn voor eventuele vragen, onderhoud en monitoring van uw zonnestroomsysteem. Ons doel is om u te voorzien van langdurige tevredenheid en de beste service, zelfs nadat uw zonnepanelen zijn geïnstalleerd. Uw groene energietoekomst begint hier.

Overweegt u om zonnepanelen aan te schaffen?

Bij Zonstart bent u ervan verzekerd dat u een bewuste en weloverwogen keuze kunt maken. Wij geven u een helder beeld over de investering, opbrengst en terugverdientijd van uw zonnestroomsysteem. Doe vandaag nog de gratis dakscan en ontvang vrijblijvend een persoonlijke offerte op maat

Zonstart gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren
Lees onze cookieverklaring voor meer informatie.